Türkiye genelinde konut piyasasında Ekim 2025 verileri, yatırımcıları şaşırttı. Ortalama kira bedelinin 24,923 TL’ye ulaştığı ülkede, yatırımın geri dönüş süresi 13 yıl olarak hesaplandı. Kira getirisi en yüksek olan şehirler arasında Kırıkkale ve Kars gibi Anadolu illeri öne çıkarken, İstanbul ilk 15’e giremedi.
Endeksa’nın Ekim 2025 raporu, konut yatırımcıları için önemli veriler sundu. Türkiye genelinde konutların yıllık ortalama brüt kira getirisi yüzde 7,57 seviyesine ulaştı.
Raporun dikkat çeken detaylarından biri, konut satış fiyatına göre kira getirisinin en yüksek olduğu şehirler oldu. Listede üç büyükşehirden yalnızca Ankara, Şanlıurfa ve Tekirdağ yer alıyor.
Yatırımcılara en hızlı geri dönüş sağlayan şehir, yüzde 9,01’lik kira getirisi ile Kırıkkale oldu. Başkent Ankara ise yüzde 8,90 ile onu takip etti.

EKONOMİ
60 dakika önceEKONOMİ
3 saat önceEKONOMİ
4 saat önceEKONOMİ
5 saat önceEKONOMİ
15 saat önceSPOR
16 saat önceSPOR
18 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
588 kez okundu
2
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
393 kez okundu
3
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
388 kez okundu
4
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
326 kez okundu
5
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
319 kez okundu