DOLAR 41,9094 0,52%
EURO 48,8706 0,83%
ALTIN 5.726,53-1,65
BITCOIN 44700721.17641%
Bitlis
14°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Kriz derinleşiyor! Otomotiv devi 13 bin kişi daha işten çıkarılacak
  • BitlisAjans
  • Ekonomi
  • Kriz derinleşiyor! Otomotiv devi 13 bin kişi daha işten çıkarılacak

Kriz derinleşiyor! Otomotiv devi 13 bin kişi daha işten çıkarılacak

ABONE OL
Eylül 26, 2025 07:25
Kriz derinleşiyor! Otomotiv devi 13 bin kişi daha işten çıkarılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bosch, işten çıkarmaların farklı dönemlerde gerçekleşeceğini ve sürecin 2030 yılına kadar tamamlanmasının planlandığını duyurdu. Bu kararın, Almanya otomotiv sektöründeki kriz, elektrikli araçlara geçiş süreci ve sanayi üretimindeki düşüş nedeniyle alındığı belirtildi.

Geçtiğimiz yıl Bosch, dünya genelinde 11 binden fazla çalışanını işten çıkarmıştı.

SENDİKALARDAN TEPKİ VAR

Almanya’nın en büyük sendikalarından biri, konuya yönelik sert bir tepki gösterdi. Sendika lideri, bu tür kararların şirketin köklü değerlerini hiçe saydığını ifade etti. Bu kararların bölgedeki binlerce çalışanı ve ailelerini olumsuz etkileyebileceği ve ekonomik yapıyı zayıflatabileceği uyarısında bulunuldu.

Sendika, işten çıkarmalara karşı alternatif çözümler üzerine görüşme çağrısında bulunarak, kararın geri alınması için mücadele edeceğini duyurdu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r