İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen bir soruşturma çerçevesinde, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) raporlarına göre bazı hisse senetleri üzerinde spekülasyon yapıldığını ve yapay fiyat hareketleri oluşturulduğunu tespit etti. SPK’nın raporları, fiyatları manipüle eden kişilerin ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma’ ve ‘Bilgi Bazlı Piyasa Dolandırıcılığı’ suçlarını işlediğini ortaya koydu.
12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Bu kapsamda kimlikleri belirlenen şahıslara yönelik olarak İstanbul merkezli olmak üzere Ankara, Antalya, Samsun ve Kahramanmaraş’ta operasyonlar düzenlendi. Gerçekleştirilen bu operasyonlarda toplamda 12 kişi gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından gelen bilgilere göre, 7 şüpheli tutuklu olup cezaevinde bulunmaktadır. Gözaltına alınan 12 kişi arasında Aref Ghafouri, Bedri Erdoğan, Cemal Çetinkaya, Furkan Koçak, Alper Atalay, İlker İlhan, Muhammet Erdoğan ve Murat Ağcabağ yer aldı. Ayrıca 6 şüpheli hakkında yakalama, arama ve el koyma işlemlerinin devam ettiği belirtildi.
ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Gözaltına alınan şahısların işlemleri sona erdikten sonra adliyeye sevk süreci gerçekleştirilmiştir.
AREF GHAFOURI TUTUKLANDI
Adliyeye çıkarılan şüphelilerden Aref Ghafouri, Bedri Erdoğan, Furkan Koç, İlker İlhan, Muhammet Erdoğan, Murat Ağcabağ ve Emrullah Şalk, sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. Ayrıca, eski futbolcu Gökhan Gönül, Murat Güler, Cemal Çetinkaya ve Alper Atalay hakkında ‘yurt dışı çıkış yasağı’ ve ‘ev hapsi’ gibi adli kontrol tedbirleri uygulanmasına karar verildi.
SPOR
1 saat önceSPOR
1 saat önceSPOR
1 saat önceEKONOMİ
4 saat önceEKONOMİ
4 saat önceEKONOMİ
5 saat önceSPOR
6 saat önce