Eski futbolcu Mesut Özil, FIFA ve UEFA’ya KKTC’li sporculara uygulanan ambargoların kaldırılması gerektiğini belirtti.
Özil, KKTC ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi. Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi’nde gerçekleşen görüşmede, Tatar, egemen eşitliğe dayalı ve iki devletli bir çözüm için yaptıkları çalışmaları anlattı.
Tatar, Kıbrıslı Türk sporcuların uluslararası başarılarına rağmen ambargo ve izolasyonlarla büyük bir haksızlığa uğradığını dile getirerek, bu durumun hızla sona ermesi gerektiğine dikkat çekti.
Tatar, Özil’e Kıbrıs meselesi hakkında bilgi verirken, iki devletli çözüm politikasını Türkiye ile birlikte uyguladıklarını vurguladı.
Mesut Özil, Tatar’ın Kıbrıs’taki iki devletli çözüm önerisine destek vererek, Kıbrıslı Türk sporcuların başarılarının göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti.
Türkiye’de açmayı planladığı spor akademisinin ileride KKTC’de de kurulabileceğine dikkat çeken Özil, Kıbrıslı Türklere uygulanan spora yönelik ambargoların anlamsız olduğunu vurguladı. Özil, “KKTC’li sporculara uygulanan ambargo kaldırılmalı. Kıbrıslı Türk sporcuların başarıları göz ardı edilmemeli. KKTC’li gençlere destek olunmalı. Bu, aşılması gereken kritik bir adımdır. FIFA ve UEFA gibi uluslararası spor kuruluşları bu konuda sorumluluk almalıdır,” dedi.
Kabul sırasında Özil, İspanyol futbol takımı Real Madrid’de forma giyen Arda Güler’i telefonla arayarak, onun selamını Cumhurbaşkanı Tatar’a iletti.
Özil, KKTC’de Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu (KTFF) ziyaret ederek Başkan Hasan Sertoğlu ile bir araya geldi. Başkan Sertoğlu, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Özil’i Gazimağusa’da yapılacak Mağusa Türk Gücü-Cihangir maçına davet etti. Özil, bu davete katılacağını belirtti.
Ziyaretin sonunda Mesut Özil’e KKTC’nin milli takım forması hediye edildi.
Özil, KKTC ziyareti sırasında gençler ve çocuklarla bir araya geldiği etkinlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yaparak Arda Güler’in selamlarını Kıbrıslı çocuklara iletti.
EKONOMİ
18 dakika önceSPOR
58 dakika önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
2 saat önceHABERLER
2 saat önceSPOR
4 saat önce