TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2024 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’ni görüşmek üzere toplandı. Komisyon, geçen hafta sunum yapan yetkilinin milletvekillerinin sorularını yanıtlayacağı bilgisiyle ilerleyecek.
2026 yılı merkezi bütçesi üzerine değerlendirmelerde bulunan bir milletvekili, Türkiye’nin siyasi istikrar içerisinde büyük atılımlar ve yapısal reformlar gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Bu dönemde fiyat istikrarını artırmak amacıyla üretim, tasarruf, vergi, harcama, gelir dağılımı, tarım, çalışma hayatı ve sosyal güvenlik gibi alanlarda yapılandırılmış reformların hayata geçirilmesinin şart olduğunu belirtti.
Düşük gelirli vatandaşların alım gücünü artıracak düzenlemeler yapılmasının önemine değinen milletvekili, memur ve memur emeklilerine 2026 yılı için belirlenen ilk 6 ay yüzde 11, ikinci 6 ay yüzde 7 ve 2027 yılı için ise ilk 6 ay yüzde 5, ikinci 6 ay yüzde 4 oranında maaş artışı öngörüldüğünü aktardı. Ayrıca, enflasyon farkının da maaşlara yansıtılacağı ifade edildi ve kamu personel ücret sisteminin karmaşık bir yapıya dönüştüğü vurgulandı.
Kamu çalışanları ve emekliler arasında eşitliği sağlamak için maaşların yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten milletvekili, emekli aylıklarının ocak ve temmuz aylarında artırılacağını, 2024 yılı için SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının yüzde 86,16 oranında artmasının planlandığını söyledi. Milliyetçi Hareket Partisi, emeklilerin ve kamu çalışanlarının bütçe imkanları çerçevesinde ilave refah payı almasının uygun olacağına inanıyor ve eşitsizliklerin giderilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ediyor.
Bir milletvekili ise, bütçenin halkın ihtiyaçlarına cevap vermediğini belirterek kadınlar, gençler, işçiler ve emekliler gibi grupların taleplerinin bu bütçeye yansımadığını söyledi.
SPOR
10 dakika önceEKONOMİ
29 dakika önceEKONOMİ
30 dakika önceSPOR
1 saat önceSPOR
2 saat önceSPOR
3 saat önceEKONOMİ
3 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
515 kez okundu
2
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
243 kez okundu
3
Memur-Sen, Hakem Kurulu’na üye gönderecek
206 kez okundu
4
Bin TL’ye aldığı boş bilgisayar kasasından servet çıktı
202 kez okundu
5
TOGG CEO’su Gürcan Karakaş açıkladı! Almanya’dan sonra satılacak 2 ülke
186 kez okundu