ABD Hazine Bakanlığı, Lübnan’da Hizbullah üyelerine yönelik yaptırım kararı aldığını açıkladı. Bu yaptırımlar, Hizbullah’ın nakit ekonomisini sömürdüğü gerekçesiyle uygulamaya kondu.
İsrail’in ateşkese rağmen Lübnan üzerindeki saldırılarına devam etmesiyle birlikte, ABD’den yeni bir adım geldi. ABD Hazine Bakanlığı, Hizbullah’ı yasa dışı fonları aklamakla suçlayarak, bunun Lübnan’ın finansal sisteminin bütünlüğüne tehdit oluşturduğunu belirtti.
Bakanlık, bu yaptırımların Hizbullah’ın silahsızlandırılmasını desteklemek amacıyla uygulandığını vurguladı. Açıklamalar, ABD Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi tarafından yapıldı.
Ayrıca, İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü’nün, bu yılın başından itibaren çoğunlukla döviz büroları aracılığıyla Hizbullah’a 1 milyar dolardan fazla para aktardığı ifade edildi. Yapılan yaptırım kararıyla, İran’dan gelen fon akışını kontrol eden finansal operatörler hedef alındı.
Hazine Müsteşarı, Lübnan’ın özgür, müreffeh ve güvenli olabilmesi için Hizbullah’ın tamamen silahsızlandırılması gerektiğini belirtti.
Öte yandan, ateşkese rağmen İsrail, Hizbullah hedeflerini bahane ederek bugün Lübnan’ın güneyine saldırdı. Bu saldırıda bir kişi yaşamını yitirirken, dokuz kişi yaralandı.
SPOR
34 dakika önceSPOR
1 saat önceSPOR
3 saat önceEKONOMİ
3 saat önceEKONOMİ
3 saat önceEKONOMİ
4 saat önceEKONOMİ
4 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
592 kez okundu
2
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
401 kez okundu
3
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
391 kez okundu
4
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
330 kez okundu
5
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
321 kez okundu