Otomobil ithalatına yönelik yeni düzenlemeler Resmi Gazete’de yayımlandı.
Yapılan açıklamada, elektrikli ve hibrit araçlar da dahil olmak üzere binek otomobillere ek vergi uygulanacağı belirtildi. Yeni düzenleme, 22 Eylül’den 60 gün sonra yürürlüğe girecek.
İlgili karara göre, konvansiyonel ve hibrit otomobiller için adet başına yüzde 25 veya en az 6 bin dolar, plug-in otomobiller için yüzde 30 veya minimum 7 bin dolar, elektrikli otomobiller içinse yüzde 30 veya minimum 8 bin 500 dolar ek vergi uygulanacak.
Ticaret Bakanlığı, Resmi Gazete’de yayımlanan “İthalat Rejimi Kararı ile İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin” düzenlemenin ardından bir açıklama yaptı.
Açıklamada, bu düzenlemenin yerli üretimin desteklenmesi, cari açığın azaltılması ve nitelikli istihdamın korunması amacıyla yapıldığı duyuruldu. Bakanlık, ithalat politikalarının sürekli olarak güncellenerek yerli ve milli üretimin savunulmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini vurguladı.
Düzenlemenin iki ay içinde yürürlüğe gireceği de bildirildi. Bakanlık, mevcut ithalat işlemleri için bir geçiş sürecinin olacağını belirtti ve üretici ile tüketici yararını gözeterek yeni politikalar geliştireceklerini ifade etti.
SPOR
14 dakika önceSPOR
14 dakika önceEKONOMİ
33 dakika önceSPOR
2 saat önceEKONOMİ
3 saat önceEKONOMİ
3 saat önceSPOR
3 saat önce