DOLAR 43,9768 0.03%
EURO 51,4896 0.02%
ALTIN 7.522,10-0,17
BITCOIN 30509186.11323%
Bitlis
-2°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Özgür Özel’den "Seyyanen zam" çağrısı: Gelin bu ayıbı temizleyelim
  • BitlisAjans
  • Ekonomi
  • Özgür Özel’den "Seyyanen zam" çağrısı: Gelin bu ayıbı temizleyelim

Özgür Özel’den "Seyyanen zam" çağrısı: Gelin bu ayıbı temizleyelim

ABONE OL
Ocak 6, 2026 13:25
Özgür Özel’den "Seyyanen zam" çağrısı: Gelin bu ayıbı temizleyelim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2025 yılının aralık ayına ait enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranları belirlendi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranı yüzde 12,19; memur ve memur emeklileri için ise yüzde 18,60 olarak belirlendi.

Türkiye Büyük Bir Sosyal Krisin Eşiğinde

Yapılan açıklamalar kamuoyunda geniş bir etki yarattı. Ekonomi gündemini değerlendiren bir parti lideri, emekli maaşları ve sosyal yardım ödemelerindeki artışlar üzerine dikkat çekici yorumlarda bulundu. Bu lider, “Türkiye büyük bir sosyal krizin, sosyal patlamanın eşiğindedir” ifadesini kullandı.

Kök Maaşlara Yasal Artış Şart

Yapılan açıklamalarda, 65 yaş aylığı, engelli aylığı ve evde bakım maaşlarına örnekler verilerek, “Emekliyi bu halde bırakamayız. Kök maaşlara yasal bir artış yapmak şarttır” denildi. Emekli maaşlarının asgari ücretin altında olmaması gerektiği vurgulandı.

Geliniz Bu Ayıbı Temizleyelim

İktidara ve diğer siyasi partilere çağrıda bulunarak, emeklilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesi gerektiği ifade edildi. “Cumhuriyet Halk Partisi olarak buradayız. Gelin bu hafta bu ayıbı temizleyelim” çağrısında bulunuldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r