İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Batı Azerbaycan’a bağlı Urumiye kentinde bölgenin önde gelen aktivistleri, aydınları ve bilim insanlarıyla bir araya geldi.
Pezeşkiyan, İran ekonomisinin petrol bağımlılığının azaltılması gerektiğini vurguladı ve “Bu ülkede bugüne kadar yöneticilik yapıp kazandık. Eksikliklerimizi ve yetersizliklerimizi benzin, petrol ve gaz satarak telafi ettik.” dedi.
Petrol ve doğal gazın tek başına kalkınma için yeterli olmadığını ifade eden Pezeşkiyan, “Türkiye’nin petrolü ve gazı yok. Japonya’nın ve Kore’nin de yok. Onlar petrol satın alıyor fakat bizden daha iyi yaşam standardına sahipler. Bizim petrolümüz ve gazımız var ama zorluklar yaşıyoruz. Problemin kaynağı biziz. Nasıl oluyor da hem petrol ve gaz satıyoruz hem de halkımız geçim zorluğu çekiyor?” şeklinde konuştu.
Akaryakıt fiyatlarında düzenleme yapılması gerektiğini belirten Pezeşkiyan, bu konuda hızlı bir karar alınamayacağını ifade ederek, “Benzin fiyatının artırılması gerektiği konusunda hiçbir şüphe yok. Benzinin litresi neden bin 500 tümen (75 kuruş) olmalı? Su bile bu fiyata değil. Ancak benzin fiyatına müdahale etmek kolay değil. Binlerce değişkenin dikkate alınması, planlama yapılması ve çözümler geliştirilmesi gerekiyor.” dedi.
EKONOMİ
1 saat önceHABERLER
2 saat önceEKONOMİ
4 saat önceEKONOMİ
5 saat önceEKONOMİ
8 saat önceEKONOMİ
8 saat önceEKONOMİ
8 saat önce