Şirketlerin kullandığı kredilerde uygulanan finansal yeniden yapılandırma mekanizmasının süresi iki yıl daha uzatıldı. Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Bu karara göre, finansal yeniden yapılandırma uygulaması, Bankacılık Kanunu’nun geçici 32. maddesi çerçevesinde 28 Aralık itibarıyla iki yıl süreyle devam edecek. Amaç, borçluların geri ödeme yükümlülüklerini yerine getirebilmeleri ve istihdama katkı sağlamaya devam edebilmeleri.
Bu çerçevede, şirketlerin kullandığı krediler, bulundukları risk grubundaki diğer borçlularla birlikte ya da kısmen yeniden yapılandırılabiliyor. Finansal yeniden yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yayınladığı yönetmeliklerle belirlenen çerçeve anlaşmaları doğrultusunda düzenleniyor.
Uygulamanın ilk yayımlandığı tarihten itibaren iki yıl geçerli olması planlanmıştı. Yeni kararla birlikte, finansal zorluk yaşayan şirketler için hayati öneme sahip bu mekanizma iki yıl daha yürürlükte kalacak.

EKONOMİ
21 dakika önceEKONOMİ
22 dakika önceEKONOMİ
22 dakika önceSPOR
1 saat önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
1 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
568 kez okundu
2
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
361 kez okundu
3
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
302 kez okundu
4
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
295 kez okundu
5
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
276 kez okundu