DOLAR 41,9094 0,52%
EURO 48,8706 0,83%
ALTIN 5.726,53-1,65
BITCOIN 44836241.3311%
Bitlis
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Skandal kiralık ilana tepki yağdı, bakanlık harekete geçti

Skandal kiralık ilana tepki yağdı, bakanlık harekete geçti

ABONE OL
Ekim 6, 2025 20:25
Skandal kiralık ilana tepki yağdı, bakanlık harekete geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanlığı, bir ilan sitesinde “emekliye kiralık değildir” ifadesiyle yayımlanan konut ilanını yayından kaldırdı ve yayımlayan emlak işletmesine idari para cezası uyguladı.

İstanbul Ümraniye’de yer alan bir kiralık daire ilanı, emeklilere yönelik ifadeleri nedeniyle sosyal medyada büyük tepki topladı. 2+1 daire için hazırlanan ilanda, emeklilerin kiracı olarak kabul edilmeyeceği açıkça belirtilirken, gerekçe olarak “emekli maaşına haciz konulamaması” gösterildi.

CEZA UYGULANDI

Ticaret Bakanlığı, bu ilanın tepkilere neden olması üzerine hızlı bir şekilde harekete geçti. Bakanlık, ilgili konut ilanını yayından kaldırarak, söz konusu emlak işletmesine idari para cezası verdi.

Ticaret Bakanlığı, yaptığı inceleme sonucunda, yayında bulunan ilanın Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğe aykırı olduğuna karar verdi. Bakanlık, her bireyin eşit şartlarda hizmet almasını sağlamak ve toplum vicdanını zedeleyen ayrımcı uygulamaları önlemek için çalışmalara devam edecektir. Dürüst ticaret, hakkaniyet ve toplumsal sorumluluğun önemine vurgu yapıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r