İstanbul’un köklü restoranları arasında yer alan Park Şamdan, icra yoluyla satışa sunuldu. 1981 yılında Nişantaşı’nda açılan bu ünlü mekan, iş, sanat ve cemiyet dünyasının önemli simalarını uzun yıllar boyunca misafir etti. Restoran için belirlenen muhammen bedel 2,5 milyon lira olarak açıklandı.
Park Şamdan, 1981 yılında Ahmet ve Celal Çapa kardeşler tarafından kuruldu. Kısa sürede İstanbul sosyetesinin favori buluşma noktası haline gelen restoran, 1980’li ve 1990’lı yıllarda şehirde bir prestij sembolü olarak kabul ediliyordu. Dönemin tanınmış iş insanları ve sanatçıları burada buluşarak sosyete hayatına yön veriyordu.
Ancak 1990’ların sonuna gelindiğinde, Çapa kardeşlerin hisselerini Ersoy Çetin’e devretmesiyle birlikte restoranda yeni bir dönem başladı. Beklenen başarı sağlanamayınca müşteri ilgisi giderek azaldı ve restoran yaklaşık 8 yıl önce faaliyetlerini durdurdu.
İstanbul 7. İcra Dairesi tarafından yayımlanan ilana göre Park Şamdan 1981 Şekil Markası’nın satışı gerçekleştirilecektir. İlan metninde, “Bir borç nedeniyle Park Şamdan markası satışa çıkarılmıştır. Markanın restoran ve yiyecek hizmetleri alanında faaliyet gösterdiği belirtilmekte olup, tanınmış marka olarak tescili bulunmamaktadır. Markanın kullanıldığı restoran 8 yıldır faal değildir ve şirket son 5 yıldır mali açıdan zarar etmektedir.” ifadeleri yer almaktadır.
Park Şamdan markası için satış ihalesi iki aşamada gerçekleştirilecektir.
Satış süreci, esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden çevrimiçi olarak yapılacaktır.
EKONOMİ
7 saat önceEKONOMİ
11 saat önceEKONOMİ
13 saat önceEKONOMİ
14 saat önceEKONOMİ
15 saat önceEKONOMİ
16 saat önceEKONOMİ
17 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
552 kez okundu
2
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
276 kez okundu
3
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
271 kez okundu
4
Bin TL’ye aldığı boş bilgisayar kasasından servet çıktı
233 kez okundu
5
TOGG CEO’su Gürcan Karakaş açıkladı! Almanya’dan sonra satılacak 2 ülke
233 kez okundu