Beyaz Saray’daki basın toplantısında, ABD Başkanı önemli açıklamalarda bulundu. Çin ile yaşanan ticaret sıkıntısının ciddiyetine dikkat çekerek, “Şu an Çin ile bir ticaret savaşındayız.” ifadelerini kullandı.
Başkan, geçtiğimiz hafta Çin’e yönelik yeni gümrük vergileri uygulayacaklarını duyurmuştu. 1 Kasım’dan itibaren yürürlüğe girecek olan bu vergiler, Pekin’e karşı alınan sert tedbirlerin bir parçası olarak değerlendiriliyor. “Çin ile olan ticaret savaşımız devam ediyor.” açıklamasında bulunarak meseleye vurgu yaptı.
Geçen haftaki açıklamasında, Çin’e mevcut tarifelerin yanı sıra yüzde 100 oranında gümrük vergisi getireceklerini belirtmiş ve kritik yazılımlara ihracat kontrolü uygulanacağını ifade etmişti.
ABD Başkanı, Çin’in 1 Kasım itibarıyla birçok ürüne geniş kapsamlı ihracat kontrolü uygulayacağını ve bu durumun ticaret ilişkilerini etkileyen düşmanca bir tavır olduğunu dile getirdi. Ticaret politikalarındaki bu sert tutumun diğer ülkeleri de etkilediğini vurguladı.
Başkan, “Çin’in benzeri görülmemiş tutumu ışığında, 1 Kasım’dan itibaren ülkemiz, Çin’e yönelik ek gümrük vergileri uygulayacak. Ayrıca, kritik yazılımlara da ihracat kontrolü getireceğiz.” şeklinde konuştu.
SPOR
1 saat önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
1 saat önceHABERLER
1 saat önceHABERLER
3 saat önceEKONOMİ
3 saat önceHABERLER
3 saat önce