Türk mobilya ve dekorasyon markası English Home, 2010 yılında yurt dışına açılmaya Ukrayna ile başlamış ve bu kısa süre içerisinde 35 mağazaya ulaşarak pazarda etkili bir konum elde etmiştir. Ancak, son dönemlerde karşılaşılan ekonomik ve operasyonel zorluklar nedeniyle markanın Ukrayna’daki faaliyetlerini sonlandırma kararı aldığı belirtildi. Ukrayna basınında çıkan haberlere göre, firma “pazar koşulları ve operasyonel zorluklar” nedeniyle ülkeden tamamen çekilme sürecini resmen başlattı.
English Home’un Ukrayna pazarından çekilme sinyalleri, ilk kez Şubat 2025’te gözlemlendi. Şirketin Ukrayna’daki e-ticaret sitesi, önce fiyatlarını kaldırırken, ardından kullanıcı kayıtlarını devre dışı bıraktı. Kısa bir süre içinde internet sitesi tamamen erişime kapatıldı. English Home’un Ukrayna’daki Instagram hesabında yapılan açıklamada, online satışların durdurulduğu ve alışverişlerin yalnızca fiziksel mağazalardan yapılabileceği ifade edildi.
Markanın global internet sitesinde yer alan “faaliyet gösterilen ülkeler” listesinden Ukrayna’nın çıkarıldığı gözlemlendi. Ülkede birkaç mağaza hâlen açık durumda olsa da, bu mağazaların da kademeli olarak kapatılacağı bildirilmektedir.
English Home, 2010 yılından bu yana yurtdışı yatırımlarını hızla artırarak Orta Doğu, Avrupa ve Balkanlar’da belirgin bir büyüme kaydetmiştir. Ukrayna’dan çekilme kararı, şirketin küresel stratejisini yeniden yapılandırdığı bir döneme denk gelmektedir. Sektör kaynaklarına göre, English Home, bundan sonraki süreçte kaynaklarını daha istikrarlı ve büyüme potansiyeli yüksek pazarlara yönlendirmeyi planlıyor.
EKONOMİ
Az önceEKONOMİ
Az önceSPOR
41 dakika önceHABERLER
1 saat önceEKONOMİ
2 saat önceSPOR
3 saat önceSPOR
3 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
591 kez okundu
2
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
399 kez okundu
3
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
390 kez okundu
4
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
329 kez okundu
5
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
319 kez okundu