İstanbul merkezli 3F Tekstil, Türkiye’deki iflas zincirine katılan en son şirket oldu. Geçtiğimiz yıl konkordato ilan ederek bir yıllık iflas koruması alan firmanın, konkordato komiser heyetinin görevi sona erdirildi. Mahkeme kararıyla tüm tedbirler kaldırıldı ve şirketin resmen iflasına karar verildi. Böylece 3F Tekstil için tasfiye süreci resmen başlamış oldu.
Geçen yıl yaşadığı mali zorluklar nedeniyle konkordato talep eden 3F Tekstil, yüksek faiz oranlarının etkisiyle toparlanmayı başaramadı.
Bir şirket yetkilisi, ekonomik baskının büyüklüğünü vurgulayarak, “Faizler aniden yüzde 60-70’lere ulaşınca, bu durum iş dünyasının taşıyamayacağı bir hale geldi. Firmalar borçlarını yönetmekte zorlanmaya başladı.” ifadelerini kullandı.
3F Tekstil, yıllardır Zara, Bershka, Next, LC Waikiki, Mango ve Resort gibi global markaların üretim süreçlerine katkıda bulunuyordu. Şirketin İstanbul’daki merkezi dışında, İspanya’nın Barselona şehrinde de bir ofisi mevcuttu. Ancak küresel talepteki daralma, döviz baskısı ve artan finansman maliyetleri, firmanın mali durumunu sürdürülemez hale getirdi.
SPOR
5 dakika önceSPOR
5 dakika önceEKONOMİ
24 dakika önceEKONOMİ
24 dakika önceEKONOMİ
24 dakika önceEKONOMİ
25 dakika önceEKONOMİ
3 saat önce