DOLAR 42,5702 0.07%
EURO 49,6323 0.06%
ALTIN 5.743,580,00
BITCOIN 38310710.96878%
Bitlis

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Ünlü yönetmen Coppola’nın saati 11 dakikada 10,8 milyon dolara satıldı
  • BitlisAjans
  • Ekonomi
  • Ünlü yönetmen Coppola’nın saati 11 dakikada 10,8 milyon dolara satıldı

Ünlü yönetmen Coppola’nın saati 11 dakikada 10,8 milyon dolara satıldı

ABONE OL
Aralık 7, 2025 17:25
Ünlü yönetmen Coppola’nın saati 11 dakikada 10,8 milyon dolara satıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Francis Ford Coppola’nın uzun yıllar sakladığı ve kendisinin tasarımına katkı sağladığı özel yapım saat, açık artırmada kısa sürede yüksek bir fiyata satıldı.

Sinema dünyasının önde gelen yönetmenine ait olan F.P. Journe FFC Prototype, New York’ta gerçekleşen müzayedede yoğun ilgiyle karşılaştı.

Açık artırmanın yalnızca 11 dakika sürdüğü müzayedede, 86 yaşındaki Coppola’nın tasarladığı saatin öncesinde yaklaşık 1 milyon dolar değer biçildi. Saat, toplam 10,8 milyon dolara satıldı. Satışı gerçekleştiren alıcının kimliğinin gizli kaldığı bildirildi.

BİR SAATE ÖDENEN EN YÜKSEK MEBLAĞLARDAN

Bu açık artırma, ABD’de düzenlenen müzayede tarihinde bir saate ödenen en yüksek ikinci rakam olarak kayıtlara geçti. 2017 yılında Paul Newman’a özel tasarlanan Rolex Daytona’nın 17,8 milyon dolarlık satışı ilk sıradadır. Ayrıca, dünya genelindeki rekor, 2019 yılında Cenevre’de 31,2 milyon dolara satılan Patek Philippe Grandmaster Chime modeline aittir.

COPPOLA, DEĞERLİ VARLIKLARINI SATIYOR

Coppola’nın bu değerli saati satma kararı, son zamanlarda yaşadığı mali kayıplarla bağlantılıdır. Yönetmen, Megalopolis filmine kendi bütçesinden 120 milyon dolar harcamış; ancak film, dünya genelinde yalnızca 14,4 milyon dolar gişe hasılatı elde ederek büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır.

Ekim ayında Belize’deki özel adasını satmak zorunda kaldığı öğrenilen Coppola, katıldığı bir podcast’te mali durumu hakkında şunları ifade etmiştir:

“Hiç param yok çünkü tümünü Megalopolis için aldığım borçlara harcadım.”

2024 Cannes Film Festivali’nde ilk kez gösterilen bu film, Adam Driver, Shia LaBeouf, Aubrey Plaza, Nathalie Emmanuel ve Jon Voight gibi isimleri bir araya getiriyor. H.G. Wells’in Things to Come eserinden ilham alan yapım, yıkım sonrası New York’u ütopyaya dönüştürmeye çalışan bir mimarın hikâyesini konu alıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r