Sosyal medyada memurlar hakkında yapılan paylaşımlara bir mesaj eklendi ve bu mesaj dikkatleri üzerine çekti. Antalya’da görevli bir devlet memuru, aldığı maaşın yüksek kiralar ve diğer masraflar karşısında yetersiz kaldığını belirtti.
Antalya Konyaaltı’nda çalışan memur, mesajında 53 bin lira maaş aldığını ifade ederek, “1,5 yaşında çocuğum var. 30 bin lira kira ödüyorum. En uygun kira 20 bin lira, ama o da 20 km uzakta. Borçlar içinde yüzüyorum. Faturalar, mutfak giderleri, çocuk masrafları ve kendi yol-paramı düşününce 15 gün boyunca sadece simit ile öğün atlatıyorum,” dedi.

Yaşadığı ekonomik zorlukları belgelerle gösterebileceğini belirten memur, paylaşımının gizli kalmasını istedi. Mesajına yapılan yorumlar arasında “Doğuya gel, kiralar ucuz… Toparla sonra yine gidersin,” ve “Gerçek hayat bu” gibi ifadeler yer aldı. Diğer kullanıcılar, memurların aldığı maaşlar üzerinden eleştirilenlerin şimdi konuşması gerektiğini ve bu durumu görmezden gelmenin yaklaşık 7 milyon insanı etkilediğini dile getirdi.
Öte yandan Türkiye’de, özellikle büyükşehirlerde artan kiralar, memurların ve sabit gelirli vatandaşların yaşam koşullarını giderek zorlaştırmaya devam ediyor.
EKONOMİ
5 saat önceHABERLER
6 saat önceEKONOMİ
13 saat önceEKONOMİ
16 saat önceHABERLER
18 saat önceEKONOMİ
18 saat önceEKONOMİ
19 saat önce
1
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
3232 kez okundu
2
Bu kentte ödemeler artık Bitcoin ile yapılıyor
737 kez okundu
3
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
651 kez okundu
4
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
484 kez okundu
5
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
408 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.