Ticaret Bakanlığı, asgari ücret artışının ardından oluşabilecek fahiş fiyat artışlarına karşı marketlerde denetimlerini artırdı.
Bu çerçevede, Ankara’daki bir alışveriş merkezinde denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde temel gıda ve ihtiyaç maddelerinin etiketleri kontrol edildi, ayrıca etiket ve kasa fiyatı arasındaki uyumsuzluklar da incelendi.
Yetkililer, 81 ilde fahiş fiyat denetimlerinin devam ettiğini belirtti. Bu denetimlerde ürünlerin geçmişe dönük 3 aylık faturalarının talep edildiği ifade edildi. Denetimlerin ardından, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından idari yaptırımların uygulanacağını vurgulandı.
Denetimlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinin incelendiği, asgari ücret artışının ardından bu artışı gerekçe göstererek haksız fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla bu denetimlerin yapıldığı bildirildi. Ayrıca, yılbaşı yaklaşırken kuru yemiş ve atıştırmalık reyonlarında da sıkı denetimlerin sürdüğü kaydedildi.
Çiğli ilçesinde denetim yapan ekipler, merkezi bir markette ürün etiketlerini kontrol etti. Yapılan açıklamada, asgari ücret artışını bahane ederek haksız fiyat artışı yapan işletmelerin denetim ekipleri tarafından tespit edildiği ve rapor edildiği ifade edildi. Bu işletmelere idari para cezası uygulanacağı belirtildi.
Yılbaşına yaklaşılmasıyla birlikte Bursa’da çeşitli işletmelerde denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde, 2025 yılı boyunca Bursa’da toplam 67 milyon 500 bin lira idari para cezası uygulandığı bildirildi. Denetimlerin yılbaşı dolayısıyla kuruyemiş, gıda ve diğer ürünler üzerinde süreceği açıklanırken, yemek sektöründeki işletmelere de denetimlerin yapılacağı belirtildi.
EKONOMİ
56 dakika önceEKONOMİ
57 dakika önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
3 saat önceHABERLER
3 saat önceEKONOMİ
5 saat önceEKONOMİ
11 saat önce
1
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
3244 kez okundu
2
Bu kentte ödemeler artık Bitcoin ile yapılıyor
737 kez okundu
3
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
651 kez okundu
4
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
484 kez okundu
5
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
408 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.