Bitlis’in Tatvan ilçesinde görev yapan bir gazeteci, belediyenin karla mücadele çalışmalarını eleştirmesinin ardından tehdit, hakaret ve fiziksel saldırıya maruz kaldığını açıkladı.
Yapılan kamuoyu açıklamasında, eleştirilerinin ardından Tatvan Belediyesi’ne davet edildiği ve burada ikinci kez sözlü hakarete uğrayarak fiziksel saldırıya maruz kaldığı ifade edildi. Olayla ilgili kayıtlar ve belgelerin bulunduğu da belirtilerek, can güvenliğinin tehlikede olduğu vurgulandı.
Ayrıca, olayın partinin ilgili kurullarına iletildiği ve hakkında uzaklaştırma kararı verildiği fakat bu kararın uygulanmadığı aktarıldı. Gazetecilik görevini yerine getiren bir kişinin tehdit edilemeyeceği, baskı ve saldırılara maruz kalamayacağı ifade edildi.
Bitlis Gazeteciler Cemiyeti, saldırıyı kınayarak, meslektaşlarının yalnız olmadığını duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, kamu gücünü temsil eden bir kişi tarafından gerçekleştirilen bu eylemin hukuka, insan onuruna ve demokratik değerlere aykırı olduğu dile getirildi. Basın özgürlüğünün demokrasinin teminatı olduğu vurgulandı ve gazetecilere yönelik baskıların halkın haber alma hakkını etkilediği belirtildi.
Cemiyet, olayın etkili bir şekilde soruşturulmasını talep ederek sürecin takipçisi olacaklarını kamuoyuna duyurdu.
EKONOMİ
6 saat önceHABERLER
12 saat önceHABERLER
17 saat önceEKONOMİ
18 saat önceHABERLER
19 saat önceHABERLER
19 saat önceEKONOMİ
20 saat önce
1
Bitlis Avşor Çorbası Coğrafi İşaret Aldı
382 kez okundu
2
Nemrut Kalderası İçin Sürdürülebilir Projeler Geliştiriliyor
334 kez okundu
3
Bitlis Adilcevaz’da 2025 Şeker Pancarı Hasadı Başladı
309 kez okundu
4
Bitlis Tanıtım Günleri 13-16 Kasım’da İstanbul’da Başlıyor
298 kez okundu
5
Başkan Mutlu, Esnaf Ziyaretinde Bulundu
272 kez okundu