DOLAR 45,7392 0.33%
EURO 53,0889 -0.22%
ALTIN
BITCOIN 3445393-1.98322%
Bitlis
11°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Ahlat Akçaören Köyü Yolu 38 Gündür Kapalı Vatandaşlardan Yetkililere Çağrı
  • BitlisAjans
  • Haberler
  • Ahlat Akçaören Köyü Yolu 38 Gündür Kapalı Vatandaşlardan Yetkililere Çağrı

Ahlat Akçaören Köyü Yolu 38 Gündür Kapalı Vatandaşlardan Yetkililere Çağrı

Bitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Akçaören Köyü’nde çöken yol 38 gündür yapılmadı. Vatandaşlar ve Anahtar Parti İlçe Başkanı Yücel Gökbulak, yaşanan mağduriyetin giderilmesini istedi. En son haberler, sıcak gelişmeler ve detayları için hemen tıklayın.">
ABONE OL
Mayıs 22, 2026 15:25

Ahlat Akçaören Köyü Yolu 38 Gündür Kapalı Vatandaşlardan Yetkililere Çağrı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Akçaören Köyü’nde çöken yol 38 gündür yapılmadı. Vatandaşlar ve Anahtar Parti İlçe Başkanı Yücel Gökbulak, yaşanan mağduriyetin giderilmesini istedi.

Akçaören Köyü Yolu 38 Gündür Yapılmayı Bekliyor: “Çocuklarımız Çamurda Traktörle Taşınıyor”Bitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Akçaören Köyü sakinleri, yaklaşık 38 gündür ulaşıma kapanan köy yolunun yapılmamasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Anahtar Parti Ahlat İlçe Başkanı Yücel Gökbulak, vatandaşların ciddi mağduriyet yaşadığını belirtti.Yolun 10 Nisan tarihinde çöktüğünü ifade eden Gökbulak, aradan geçen süreye rağmen herhangi bir kalıcı çalışma yapılmadığını söyledi. Yolun birçok noktasında büyük yarıklar ve göçüklerin oluştuğunu belirten Gökbulak, mevcut durumun hem araçlar hem de hayvan geçişleri açısından büyük risk oluşturduğunu dile getirdi.Köye araç giriş çıkışının yapılamadığını ifade eden Gökbulak, özellikle taşımalı eğitim gören öğrencilerin büyük zorluk yaşadığını belirterek, “Çocuklarımız traktörlerle Malazgirt yoluna taşınıyor, oradan servis araçlarına binmek zorunda kalıyor. Yağmurda, çamurda ve soğuk havada yaşanan bu mağduriyeti görmezden gelmek vicdana sığmaz” dedi.Köy halkının defalarca yetkililere durumu bildirdiğini ve CİMER üzerinden de başvurular yapıldığını kaydeden Gökbulak, buna rağmen bugüne kadar somut bir çalışma yapılmadığını savundu.Vatandaşların lüks değil, sadece güvenli ulaşım talep ettiğini vurgulayan Gökbulak, “Bizler insan gibi ulaşım sağlayabileceğimiz bir yol istiyoruz. Yetkilileri artık bu mağduriyeti görmeye ve Akçaören Köyü yoluna bir an önce müdahale etmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.Köy sakinleri ise özellikle öğrenciler, yaşlılar ve hastaların yaşadığı ulaşım sıkıntısının her geçen gün büyüdüğünü belirterek yol sorununun acilen çözülmesini istedi. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r