Bitlis’in Hizan ilçesinde yaşanan kuraklık nedeniyle su sıkıntısı çeken küçükbaş hayvan sürülerine, belediye ekipleri tarafından tankerle su sağlandı.
Hayvancılığın yaygın olduğu bu bölgede, besiciler kuraklık dolayısıyla azalan su kaynakları nedeniyle sürülerine su temin etmekte güçlük çekiyorlar.
Hizan Belediyesi, su krizinin yaşandığı alanlara tankerler aracılığıyla su taşıyarak hayvanların ihtiyaçlarını gideriyor.
Panor bölgesinde hayvanların susuz kaldığını öğrenen ekipler, zorlu yolculuğu tamamlayarak su kaynaklarını doldurdu.
Sürü sahipleri, bu destek için belediye ekiplerine minnettarlıklarını sundu.
Hizan Belediyesi İtfaiye Amiri, çiftçilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
Amir, “Görevimiz sadece yangınlarla sınırlı değil. Bizim amacımız, vatandaşlarımızın ve tüm canlıların yanında olmak. Dağdaki susuz koyun sürülerine ulaşarak hem hemşehrilerimizin emeğini koruduk hem de hayvanlarımız için gereken desteği sağladık. Bizim için en değerli hizmet, insana ve doğaya yarar sağlayan hizmettir.” şeklinde konuştu.
SPOR
Az önceHABERLER
20 dakika önceHABERLER
1 saat önceEKONOMİ
1 saat önceHABERLER
1 saat önceHABERLER
2 saat önceEKONOMİ
3 saat önce