Bitlis Eren Üniversitesi’nde Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması düzenlendi. Üniversite öğrencileri tarafından yoğun ilgi gösterilen bu etkinlik, manevi atmosferi ve özel anlarıyla öne çıktı.
Bitlis Eren Üniversitesi ve Bitlis Müftülüğü’nün iş birliği ile gerçekleştirilen Üniversiteler Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması, üniversitenin kampüsünde yapıldı. Bu yarışmada öğrenciler, Kur’an-ı Kerim tilaveti konusunda yeteneklerini sergiledi. Jüri, katılımcıları tecvid kurallarına uyum, makam bilgisi, ses tonu ve okuyuş ahengi gibi kriterlerle değerlendirdi. Programın açılışında konuşan Rektör, Kur’an-ı Kerim’in insan hayatındaki önemine değinerek katılımcılara başarılar diledi.
Rektör, bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinliğin katılım açısından oldukça başarılı geçtiğini belirtti. Ayrıca, bu yarışmanın üniversitede gerçekleşmesinin ve müftülükle iş birliği içinde gerçekleştiriliyor olmasının büyük bir anlam taşıdığını vurguladı. Bitlis Eren Üniversitesi, manevi mirası korumaya ve bu konuda gençler yetiştirmeye önem verdiklerini ifade etti. Kur’an-ı Kerim okumanın, hepimiz için büyük bir onur olduğunu dile getirdi.
Yarışma sırasında söz alan İl Müftüsü ise, Ramazan ayının manevi atmosferinde düzenlenen bu etkinliğin önemine vurgu yaptı ve katılımcılara başarılar diledi.
Bu programda, katılımcılarla yapılan tilavetlerin yanı sıra, İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinin düzenlediği ilahi dinletisiyle devam etti. Yarışmacılar, Kur’an-ı Kerim yarışmasında dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti.
– BİTLİS
HABERLER
50 dakika önceEKONOMİ
4 saat önceEKONOMİ
5 saat önceEKONOMİ
5 saat önceEKONOMİ
5 saat önceEKONOMİ
6 saat önceEKONOMİ
6 saat önce
1
Bitlis Avşor Çorbası Coğrafi İşaret Aldı
342 kez okundu
2
Nemrut Kalderası İçin Sürdürülebilir Projeler Geliştiriliyor
305 kez okundu
3
Bitlis Adilcevaz’da 2025 Şeker Pancarı Hasadı Başladı
283 kez okundu
4
Bitlis Tanıtım Günleri 13-16 Kasım’da İstanbul’da Başlıyor
280 kez okundu
5
Başkan Mutlu, Esnaf Ziyaretinde Bulundu
249 kez okundu