Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, görev süresi sona eren Diyanet İşleri Başkanı’nın yerine İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı.
Görev süresi uzatılmayan başkanın emeklilik süreci ile ilgili hesaplamalar dikkat çekiyor. Aylık emekli maaşının 101 bin TL civarında olacağı iddia ediliyor.
Bu arada, emekli ikramiyesinin de 2.3 milyon TL ile 2.7 milyon TL arasında olacağı öne sürüldü.

Türkiye’de en düşük emekli maaşı 16 bin 881 TL seviyesinde. Bu da demek oluyor ki, alacağı bir aylık maaş yaklaşık 6 emeklinin maaşına eşdeğer. Ayrıca, emekli ikramiyesi de 137 emeklinin bir aylık maaşına denk geliyor.

Diyanet İşleri Başkanı, makam aracıyla ilgili gelen eleştirilere yanıt verirken “Tepkiler yüzünden yeni bir araç alamıyoruz” açıklamasında bulunmuştu. Ayrıca eski başkanın 11 yaşındaki makam aracını kullandığını ve bir seyahat esnasında sorun yaşadığını belirtmişti.
HABERLER
20 dakika önceHABERLER
20 dakika önceHABERLER
4 saat önceHABERLER
5 saat önceEKONOMİ
21 saat önceEKONOMİ
21 saat önceHABERLER
22 saat önce
1
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
1186 kez okundu
2
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
619 kez okundu
3
Bu kentte ödemeler artık Bitcoin ile yapılıyor
492 kez okundu
4
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
436 kez okundu
5
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
359 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.