Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı, ülke olarak terörle herhangi bir müzakere içerisinde olmadıklarını vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin terörle mücadeleyi sahada kazandığını ifade etti ve bu başarıyı topluma yayma hedefinde olduklarını belirtti.
Bölge milletvekilleriyle birlikte ‘Türkiye Yüzyılı Buluşmaları’ çerçevesinde Bitlis’e gelen Başkan, ilk olarak AK Parti Bitlis İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada partililerle bir araya gelen Başkan, terörsüz Türkiye süreci hakkında önemli açıklamalar yaptı. Birlik ve beraberliğin vurgulandığı konuşmada, Türkiye Yüzyılı hedeflerinin milletle birlikte hayata geçirileceği belirtilerek, söz konusu süreçle 40 yılı aşkın bir süredir devam eden terör sorununu tamamen gündemden kaldırmayı amaçladıklarını aktardı.
Ayrıca, muhalefetin kendi içindeki koltuk kavgalarına dikkat çeken Başkan, onların Türkiye’nin sorunlarına ve geleceğin perspektifine olumlu katkı sunma kaygısı taşımadığını dile getirdi. Cumhur İttifakı olarak Türkiye Yüzyılı’nın nasıl bir katkı sunacağı konusunda bilgi verildi. Terörün, Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olduğunu ve bu sorunun yalnızca can kaybıyla sınırlı kalmadığını, ülke ekonomisine büyük darbeler vurduğunu da belirtti.
Başkan, terörle mücadelede harcanan milyarlarca dolara ve terörün coğrafi gelişimi olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Bu sorunları ortadan kaldırmak ve ülke üzerinde terör imajını silmek için gerekli adımların atıldığını ifade etti. Türkiye’nin artık terörle anılmaması gerektiğini ve bu konudaki mücadelede gelinen aşamanın önemli olduğunu vurguladı.
Bu bağlamda, güvenlik güçlerinin ve savunma sanayine yapılan yatırımların bu mücadeledeki rolüne de değinildi. Son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlarla güvenlik güçlerinin görevlerini daha etkin bir şekilde yerine getirdikleri aktarıldı. Terörün yeniden Türkiye’nin gündemine gelmemesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiği belirtildi.
Huzur, refah ve adaletin sağlandığı bir Türkiye’yi hayal ettiklerini vurgulayarak, topluma terörsüz bir Türkiye süreci sunmanın temel amaçları olduğunu ifade etti. Bunun yanı sıra, Türkiye’nin gücünü bölgesel ve küresel düzeyde hissettirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Yalçın, Bitlis’teki temasları sırasında vatandaşlarla bir araya gelerek onların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Program kapsamında esnaf ziyaretleri de gerçekleştirerek, ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu doğrultusunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
HABERLER
6 dakika önceEKONOMİ
1 saat önceHABERLER
1 saat önceEKONOMİ
1 saat önceSPOR
1 saat önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
3 saat önce