Resmi Gazete’de yayınlanan yeni bir düzenlemeyle, yabancı plakalı araçların ceza borçlarını ödemeden ülkeden çıkışlarına izin verilmeyecek.
Dört farklı bakanlığın ortaklaşa hazırladığı yönetmelik, ‘Yabancı Plakalı Taşıtların Faaliyetlerine Dair 4925 Sayılı Kanun ile 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Kapsamında Verilen İdari Para Cezalarının Tahsiline İlişkin Yönetmelik’ adıyla Resmi Gazete’de yürürlüğe girdi.
Yabancı plakalı karayolu taşıtlarına kesilen para cezalarının tahsiline ilişkin uygulama usulleri netleştirildi.
Bu düzenlemeye göre, söz konusu araçlara kesilen cezalar anında elektronik sistemlere aktarılacak. Gümrük idaresi, ceza borcunu ödemeyen araçların yurtdışına çıkışına izin vermeyecek.


HABERLER
2 saat önceHABERLER
7 saat önceEKONOMİ
8 saat önceHABERLER
9 saat önceHABERLER
9 saat önceEKONOMİ
10 saat önceEKONOMİ
10 saat önce
1
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
1102 kez okundu
2
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
614 kez okundu
3
Bu kentte ödemeler artık Bitcoin ile yapılıyor
475 kez okundu
4
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
428 kez okundu
5
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
357 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.