Rekabet Kurumu, Haribo hakkında ocak ayında başlatılan ön araştırmayı sonuçlandırdı.
Yapılan müzakerelerde, elde edilen belgeler ve tespitler dikkate alınarak, Kurul, Haribo hakkında yeterli bulgulara ulaştığını belirtti ve soruşturma açma kararı aldı.
Soruşturmanın nedeni, firmanın yumuşak şeker pazarındaki hakim konumunu kötüye kullanarak, ilgili pazardaki rekabet ortamını olumsuz yönde etkilediği ve rakiplerine yönelik dışlayıcı uygulamalar gerçekleştirdiği iddialarıdır. Bu kapsamda, firmanın satış noktalarındaki yeniden satış fiyatlarına müdahale etme davranışlarının Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’a aykırı olup olmadığının belirlenmesi hedeflenmektedir.
Kurulun soruşturma kararı, hakkında soruşturma açılan işletmelerin ilgili kanunu ihlal ettikleri ya da karşılaşacakları yaptırımları ifade etmemektedir.
HABERLER
1 saat önceHABERLER
7 saat önceEKONOMİ
8 saat önceHABERLER
9 saat önceHABERLER
9 saat önceEKONOMİ
10 saat önceEKONOMİ
10 saat önce
1
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
1102 kez okundu
2
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
614 kez okundu
3
Bu kentte ödemeler artık Bitcoin ile yapılıyor
475 kez okundu
4
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
428 kez okundu
5
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
356 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.