DOLAR 44,7661 0.04%
EURO 52,9501 -0.01%
ALTIN 6.890,96-0,02
BITCOIN 0%
Bitlis

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

İsmini taşıyan üniversite kampüsünü kira artışı için dava etti
  • BitlisAjans
  • Ekonomi
  • İsmini taşıyan üniversite kampüsünü kira artışı için dava etti

İsmini taşıyan üniversite kampüsünü kira artışı için dava etti

ABONE OL
Mart 20, 2026 18:25
İsmini taşıyan üniversite kampüsünü kira artışı için dava etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi ile kampüs binasının sahibi arasında kira artışına dair anlaşmazlık yargıya taşındı. Rektör, 15 kat kira artışının nedenini sorguladı ve sürecin adaletle sonuçlanmasını temenni etti.

ÜNİVERSİTE İLE KAMPÜS BİNASI SAHİBİ ARASINDA KİRA ANLAŞMAZLIĞI

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin Başiskele’deki kampüsü için mal sahibi, 15 kat kira artışı talep etti. Üniversite yetkilileri, bu talebin kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirtince, mal sahibi dava açma yoluna gitti. Yapılan açıklamada, “Uzmanlar tarafından emsal çalışmalar yapılmış ve ortaya çıkan kira bedeli karşı tarafa iletilmiştir. Süreç halen ilgili mahkemeler nezdinde devam etmekte olup, yargı sürecine duyulan saygı gereği konuya ilişkin detaylı değerlendirme yapılmamaktadır. Eğitim faaliyetlerinin ve öğrencilerin öneminin bilinciyle hareket edilmektedir ve sürecin sağduyu ile hukuk çerçevesinde sonuçlanması temennimizdir” denildi.

Konu hakkında yeni değerlendirmelerde bulunan Rektör, talep edilen artış oranına tepki gösterdi. İlk olarak 5 yıl önceki kiralama sürecinin ekspertiz değerine göre yapıldığını belirterek, “Bu süre zarfında her yıl resmi kira artışı yapılmıştır. Beş yıl sonunda neden 15 kat kira artışı talep ediliyor?” ifadelerini kullandı.

“BURASI BİR TİCARETHANE DEĞİLDİR”

Ekspertiz sürecinin objektif verilere dayanması gerektiğini vurgulayan Rektör, “Ekspertize objektif bilgi vermek lazım. Ticari faaliyet gösteren ve öğrenci sayısı yüksek olan bir kurum ile altı yıldır boş duran, kiracının 5 milyon dolar harcayarak yaptığı tadilatı da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu iki durumun değerlemesi farklı sonuçlar doğurur.” dedi. Yargı sürecinin sonuçlarının adalet tarafından belirleneceğini hatırlattı.

Rektör, üniversitenin bir ticarethane olmadığını, vakıf zihniyetiyle yönetildiğini ve eğitime yatırım yaptıklarını belirterek, “Biz, gençlerin okuma hakkını sonuna kadar savunacağız.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.