İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Mısır ile varılan 35 milyar dolar değerindeki doğal gaz anlaşmasının onaylandığını duyurdu. Bu anlaşma, ülke tarihinin en büyük doğal gaz anlaşması olarak değerlendiriliyor.
Netanyahu, Enerji Bakanı Eli Cohen ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, Mısır’la yapılan 112 milyar şekel (35 milyar dolar) değerindeki anlaşmanın “İsrail tarihinin en büyük doğal gaz anlaşması” olduğunu ifade etti.
Doğal gaz anlaşmasından elde edilecek 18 milyar doların doğrudan hazineye gireceğini açıklayan Netanyahu, bu anlaşmanın İsrail’in enerji alanındaki bölgesel konumunu önemli ölçüde güçlendirdiğini belirtti. Netanyahu, konuşmasını “Daha hoş sürprizler olacak.” diyerek tamamladı.
İsrail’in Akdeniz’deki en büyük doğal gaz sahalarından biri olan Leviathan’ın ortaklarından NewMed enerji şirketi, 7 Ağustos’ta Mısır ile 35 milyar dolar değerinde doğal gaz ihracat anlaşması imzalandığını duyurdu. İlgili açıklamada, Leviathan sahasından Mısır’a 2040 yılına kadar toplamda 130 milyar metreküp doğal gaz ihraç edileceği belirtildi.
Bu yeni anlaşmanın Leviathan sahasının genişlemesine olanak sağlayacağı ifade edildi. Genişleme ile birlikte 2064 yılına kadar İsrail pazarına doğal gaz arzının sağlanması hedefleniyor.
2019 yılında Mısır ile 60 milyar metreküplük gaz tedarikini içeren başka bir anlaşma imzalanmıştı. Leviathan sahasının 2020 yılında faaliyete geçmesinin ardından Mısır’a gaz tedarikine başlanmıştı.
Leviathan gaz sahasında geçen yıl üretilen 11,33 milyar metreküp doğal gazın büyük bir kısmı Mısır ve Ürdün’e ihraç edilmiştir.
EKONOMİ
5 saat önceHABERLER
11 saat önceHABERLER
16 saat önceEKONOMİ
17 saat önceHABERLER
18 saat önceHABERLER
18 saat önceEKONOMİ
19 saat önce
1
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
1102 kez okundu
2
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
614 kez okundu
3
Bu kentte ödemeler artık Bitcoin ile yapılıyor
479 kez okundu
4
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
428 kez okundu
5
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
357 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.