Ramazan ayı öncesinde tavuk fiyatlarındaki artış, Ticaret Bakanlığı’nı harekete geçirdi.
Bakanlık, üreticiler ve satıcılar tarafından fiyatlarda yapılan yaklaşık yüzde 15’lik artışın ardından, tavuk ihracatını durdurma kararı aldı. Bu karar, iç piyasada arzı artırmak ve fiyat artışlarını kontrol altına almak amacıyla alındı.
Karara ilişkin açıklama Ticaret Bakanlığı Basın Danışmanı Bekir Kaplan’dan geldi. Kaplan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ramazan öncesi %15’e varan haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı zorlayan tavuk üreticilerine karşı, Ticaret Bakanlığımız piyasayı korumak adına tavuk ihracatını durdurma kararı almıştır.”
EKONOMİ
8 saat önceHABERLER
14 saat önceHABERLER
19 saat önceEKONOMİ
20 saat önceHABERLER
21 saat önceHABERLER
21 saat önceEKONOMİ
22 saat önce
1
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
1103 kez okundu
2
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
616 kez okundu
3
Bu kentte ödemeler artık Bitcoin ile yapılıyor
480 kez okundu
4
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
429 kez okundu
5
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
357 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.