Derince ilçesinde, uzun süre Derince Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı görevini yürüten Bekir Sargın, 11 Ocak Pazar günü yapılacak seçimlerde yeniden aday. Bu sefer güçlü bir rakiple karşılaşacak olan Sargın, daha önceki seçimlerde yalnızca kendisiyle yarışmıştı. Şimdi ise Hüsamettin Soylu, Sargın’a rakip oldu.
Derince’deki esnaflardan toplanan aidatlarla Çenedağ Mahallesi Çeşme Sokak’ta bir oda binası satın alındı. Yenilenen binanın en çok dikkat çeken kısmı, Sargın için özel olarak tasarlanan makam odası oldu. Lüks mobilyalarla donatıldığı iddia edilen bu odanın, ekonomik sıkıntı içindeki esnafların eleştirilerine neden olduğu belirtildi.
Öne çıkan bir diğer iddiaya göre, Sargın’ın makam odasının kapısının dışarıdan açılmadığı ve yalnızca içeriden açılabildiği bildirildi. Bu durum, “ulaşılmazlık” ve “güç gösterisi” gibi eleştirileri beraberinde getirdi. Bazı esnaflar ise bu yönetim anlayışının kabul edilemez olduğunu savundu.
Başkan Sargın’ın makam odasında Osmanlı padişahlarına benzer kıyafetler giyerek fotoğraf çektirdiği ve bazı ziyaretçileri bu kıyafetle karşıladığına dair iddialar, seçim öncesinde esnaflar arasında yankı buldu.
Artan yaşam maliyetleri ve azalan satın alma gücü ile mücadele eden esnaf, oda yönetiminden beklentilerinin destek ve çözüm odaklı olması gerektiğini ifade ediyor. Bazı esnaflar, mevcut odanın temsil ettiği makamın ciddiyetinden uzaklaştığını belirtiyor.
11 Ocak’taki seçimler öncesinde bu tartışmaların nasıl bir sonuç doğuracağı ve kamuoyundaki algının seçim sonuçlarına nasıl etki edeceği merakla bekleniyor.
HABERLER
4 saat önceHABERLER
9 saat önceEKONOMİ
10 saat önceHABERLER
11 saat önceHABERLER
11 saat önceEKONOMİ
12 saat önceEKONOMİ
12 saat önce
1
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
1102 kez okundu
2
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
614 kez okundu
3
Bu kentte ödemeler artık Bitcoin ile yapılıyor
477 kez okundu
4
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
428 kez okundu
5
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
357 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.