Ruanda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasında uzun süreli çatışmalar, ABD’nin arabuluculuğunda sona erdi. Ülkelerin liderleri, Washington DC’de bir araya gelerek önemli bir barış anlaşmasına imza attılar.
Ruanda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasındaki çatışmalar geçici olarak son buldu. Liderler, Washington DC’deki görüşmelerinin ardından ABD Barış Enstitüsü’nde bir anlaşma imzaladılar. Bu barış anlaşması, yıllardır devam eden gerilimin sona erdirilmesine yönelik büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.
Törende yapılan açıklamalarda, Kongo’nun doğusunda yaşanan uzun süreli çatışmaların trajik sonuçlarına dikkat çekildi. Birçok insan hayatını kaybetti ve aileler dağıldı. Söz konusu anlaşma, önceden üzerinde konuşulan şartlar doğrultusunda kalıcı bir ateşkes sağlamayı ve savaş dışı güçlerin silahsızlandırılmasını kapsıyor.
İmzalanan anlaşma ile birlikte, söz konusu bölgede barış sürecinin resmi olarak başlaması ve mültecilerin evlerine dönüşüne yönelik hükümler de yer alıyor. Bu anlaşmanın, iki ülkenin ekonomilerini birbirine entegre etmeyi hedeflediği ifade edildi.
Liderler, ekonomik iş birliğinin artırılması ve her iki ülkenin minerallere erişiminin sağlanacağı yönünde taahhütlerde bulundular. Anlaşmanın, her iki ülkenin halkları için daha parlak bir gelecek oluşturma amacı taşıdığı belirtildi.
Bugün imzalanan bu yeni anlaşma, daha önce imzalanan 27 Haziran tarihli anlaşmanın devamı niteliğinde. İlk anlaşma, ölümcül çatışmaların sona erdirilmesi ve mineral tedarik zincirinin güvence altına alınması açısından kritik bir adım olarak kaydedilmişti. Şimdi ise diplomatik ilişkilerin yeni bir aşamaya taşınması bekleniyor.
HABERLER
5 saat önceHABERLER
10 saat önceEKONOMİ
11 saat önceHABERLER
12 saat önceHABERLER
12 saat önceEKONOMİ
13 saat önceEKONOMİ
13 saat önce
1
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
1102 kez okundu
2
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
614 kez okundu
3
Bu kentte ödemeler artık Bitcoin ile yapılıyor
477 kez okundu
4
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
428 kez okundu
5
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
357 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.