Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş., yıl sonu envanter sayımı ve bakım çalışmaları dolayısıyla üretime geçici süreyle ara verecek.
Yapılan açıklamada, Bursa Fabrikası’nda yılsonu envanter sayımı ve üretim hatlarında yapılacak planlı bakım çalışmaları nedeniyle 2 Ocak 2026 – 11 Ocak 2026 tarihleri arasında üretimin durdurulacağı bildirildi. Fabrikanın 12 Ocak 2026 Pazartesi günü tekrar faaliyete geçeceği ifade edildi.
Bursa’nın önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan Tofaş’ta, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanmasının ardından çalışanlar eylem başlattı. Edinilen bilgilere göre, çalışanlar adına Türk Metal Sendikası’nın talep ettiği %20 zam ve 35 lira iyileştirme konusunda işveren sendikası MESS, %5 zam ve 11.50 lira teklif sunması üzerine görüşmeler durmuştu. Anlaşma sağlanamayınca işçiler fabrika içinde eylemler gerçekleştirdi. Türk Metal Sendikası ile işveren sendikası MESS arasında yürütülen 2025-2027 dönemi toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya ulaşılamaması, fabrikada huzursuzluğu tetikledi.
Eylemlerin ilki, Tofaş çalışanları tarafından yemekhanelerde çatal-kaşık vurarak yapıldı. Eylem esnasında işçilerin kararlı duruşları dikkat çekerken, sloganlarla ve alkışlarla taleplerini dile getiren çalışanlar, sürecin devam etmesi halinde eylemlerin daha da artacağını vurguladılar.
HABERLER
5 saat önceHABERLER
10 saat önceEKONOMİ
11 saat önceHABERLER
12 saat önceHABERLER
12 saat önceEKONOMİ
13 saat önceEKONOMİ
13 saat önce
1
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
1102 kez okundu
2
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
614 kez okundu
3
Bu kentte ödemeler artık Bitcoin ile yapılıyor
477 kez okundu
4
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
428 kez okundu
5
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
357 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.