Bitlis’te, 59 dönümlük bir alanda, sahipsiz sokak hayvanları için Geçici Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı kuruldu.
Bu bakımevi, idari bina, mama üretim ünitesi, ameliyathane, karantina bölgeleri, kulübeler ve doğal yaşam alanları gibi çeşitli üniteleri içeriyor ve sahipsiz sokak hayvanlarına güvenli bir yaşam sunuyor.
Merkeze, Bitlis’in çeşitli noktalarından getirilen yaralı ve hasta hayvanların bakımı ve tedavisi yapılıyor. Ayrıca, yemek atıkları mamaya dönüştürülerek bu hayvanların beslenmesi sağlanıyor.
Bakımevini ziyaret eden yetkililer, İçişleri Bakanlığı’nın sahipsiz hayvanlarla ilgili ülke genelinde çalışmalar yürüttüğünü belirttiler.
Bitlis’te hayvan barınağı ve doğal yaşam alanının tamamlandığını vurgulayan yetkililer, “İl Özel İdaresi tarafından gerekli işlemler yapıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu alanı doğal yaşam ve hayvan bakımevi olarak hizmete sundu. 59 dönümlük bakımevinin en önemli kısmı doğal yaşam alanından oluşuyor. Diğer bölümlerde ise idari bina ve karantina alanları yer alıyor.” dediler.
Sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili tüm ilçelerde ekipler oluşturuldu. Hayvanlar, karantina merkezinde sağlık durumlarına göre kontrol ediliyor. Veterinerler, hasta hayvanların tedavi ve kısırlaştırma işlemlerini gerçekleştiriyor. Ayrıca, belirli işletmeler ile yapılan anlaşmalar sayesinde atık yemekler toplanarak burada köpek mamasına dönüştürülüyor.
Bu mamalar bakımevindeki köpeklere veriliyor. Sokak hayvanlarının güvenli alanlarda tutulması gerektiğini önemle vurgulayan yetkililer, barınakların uygun yönetimi için belediyelere bilgilendirme yapıyorlar. İlin sokak köpekleri için gerekli çalışmalar tamamlanmaya yaklaşıyor.
Şu ana kadar 1200’e yakın köpeğin toplandığı ifade edilen yetkililer, bu projenin sokak hayvanlarının uygun şekilde barınmasına ve şehirlerin huzuruna büyük katkı sağlayacağını belirtiyor.
İncelemelerde, yetkililere birçok kamu görevlisi eşlik etti.
EKONOMİ
32 dakika önceEKONOMİ
33 dakika önceSPOR
1 saat önceSPOR
1 saat önceSPOR
1 saat önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
1 saat önce
1
Bitlis Avşor Çorbası Coğrafi İşaret Aldı
249 kez okundu
2
Nemrut Kalderası İçin Sürdürülebilir Projeler Geliştiriliyor
227 kez okundu
3
Başkan Mutlu, Esnaf Ziyaretinde Bulundu
168 kez okundu
4
"Van Gölü canavarı" tartışmalarını alevlendirecek yeni görüntü
162 kez okundu
5
Bitlis’te 2025 Yılı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
142 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.