Hizan ilçesinde, arıcılar 3 bin rakımlı yaylalarda bal hasadına başlamış durumda. İlkbahar döneminde yüksek bölgelerde yer alan fenni kovanlarda, katkı maddesi olmadan yüksek prolin değerine sahip ballar üretiliyor.
Yaylalarda faaliyet gösteren arıcılar, zorlu şartların ardından elde ettikleri karakovan balının büyük bir kısmını sipariş üzerine yurt içi yanı sıra yurtdışına da gönderiyor.
Bölgede 25 yıldır arıcılık yapan bir arıcı, sezonun oldukça verimli geçtiğini dile getirdi. Arıcılığın, bölgenin ana geçim kaynağı olduğunu vurgulayan bu üretici, şu bilgileri paylaştı:
“Hizan yaylalarının zengin florası, üretilen balın kalitesi ve aromasıyla öne çıkmasına katkı sağlıyor. Bu yılki verim ortalama seviyelerde, ürettiklerimizden memnunuz. Arıcılık, yılın büyük bir kısmında dikkat ve özen gerektiren bir meslek. Hasat dönemi kısa fakat hazırlık süreci aylar alıyor. Arıların bakımının yapılması, kovanların korunması ve hastalıklara karşı önlemler almak büyük bir emek ile dikkat gerektiriyor.”
1
Bitlis’te kar yağışı
987 kez okundu
2
Bitlis 1916 Spor, konuk ettiği Şırnak Petrolspor’u yendi
576 kez okundu
3
Adilcevaz Bal Kavunu Hasadına Başlandı
534 kez okundu
4
Bitlis Avşor Çorbası Coğrafi İşaret Aldı
510 kez okundu
5
Bitlis’te Japonların hibe desteğiyle açılan tekstil kursunda kadınlar iş hayatına hazırlanıyor
497 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.