Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü etkinlikleri, yaz mevsiminde artan ziyaretçi ilgisiyle birlikte Tatvan’daki otellerin neredeyse tamamının doluluk oranını yükseltti.
Bitlis’in Ahlat ve Malazgirt ilçelerinde gerçekleşen Anadolu’nun Fethi 1071 Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü anma etkinlikleri, bölgeye yoğun bir ziyaretçi akışı sağladı. Yaz boyunca süren bu ilgi, Tatvan’daki otellerin doluluk oranlarının yüzde yüze yaklaşmasını sağladı.
Tatvan’daki otel işletmecileri, etkinliklerin bölge turizmine önemli bir katkıda bulunduğunu ifade etti. Yaz sezonu boyunca dışarıdan gelen misafirlerin doluluk oranlarını artırdığını belirten bir işletmeci, Ahlat’taki şenliklerin etkisiyle otellerin tam kapasiteye ulaştığını, bunun da hem bölge ekonomisine hem de turizmine olumlu yansımalarının olduğunu vurguladı.
1
Bitlis’te kar yağışı
813 kez okundu
2
Bitlis Avşor Çorbası Coğrafi İşaret Aldı
484 kez okundu
3
Adilcevaz Bal Kavunu Hasadına Başlandı
476 kez okundu
4
Bitlis’te Japonların hibe desteğiyle açılan tekstil kursunda kadınlar iş hayatına hazırlanıyor
464 kez okundu
5
Bitlis 1916 Spor, konuk ettiği Şırnak Petrolspor’u yendi
458 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.