Kafka’ya, özgürlük nedir? diye soruyorlar. Kafka, gitmek diye cevap veriyor. Nereye? diye soruyorlar… “Yeter ki buradan gideyim” diyor. Viral olan penguenle anladık ki herkesin içinde bir penguen varmış. Herkes, penguen misali yeter ki gideyim deyip ansızın başını alıp bir meçhule gitmeye hazır!
Daha doğrusu herkesin gidesi var… Bunun elbette sebepleri var. Kimi, birlikte yaşadığı ve muhatap olmak zorunda kaldığı insanların verdiği bıkkınlıktan gitmek istiyor. Kimi de hayali uğruna… İlkinde bir yaşanmışlığın getirdiği sonuç söz konusu. İkincisinde ise hayalin buyurduğu davet var.
Hayalinin uğruna gitmek, risk almayı ve belki de gemileri yakmayı gerektiriyor. İnsanın hayalini gerçekleştirmesi ve başarılı olması mümkün mü? Yani risk almaya, gemileri yakmaya değer mi?
Makalenin tamamını okumak için tıklayın.
EKONOMİ
1 saat önceHABERLER
8 saat önceHABERLER
13 saat önceEKONOMİ
14 saat önceHABERLER
15 saat önceHABERLER
15 saat önceEKONOMİ
16 saat önce
1
Bitlis Avşor Çorbası Coğrafi İşaret Aldı
376 kez okundu
2
Nemrut Kalderası İçin Sürdürülebilir Projeler Geliştiriliyor
333 kez okundu
3
Bitlis Adilcevaz’da 2025 Şeker Pancarı Hasadı Başladı
308 kez okundu
4
Bitlis Tanıtım Günleri 13-16 Kasım’da İstanbul’da Başlıyor
297 kez okundu
5
Başkan Mutlu, Esnaf Ziyaretinde Bulundu
270 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.