Tarım ve Orman Bakanı, Nemrut Kalderası’nın korunması ve kullanma dengesinin sağlanması amacıyla önemli çalışmalar yapıldığını duyurdu. Uzun bir hazırlık aşamasının ardından, bu bölgenin milli park olarak ilan edilmesi için son aşamalara gelindiğini belirtti.
Geçtiğimiz günlerde Bitlis’te incelemelerde bulunan Bakan, Nemrut Kalderası’nın biyolojik zenginlikleriyle dikkat çeken bir yer olduğunu ifade etti.
Bakan, doğa koruma ve milli parklar konusundaki çalışmaların Türkiye genelinde devam ettiğini ve özellikle bu alanda faaliyet gösteren kurumların önemli bir sorumluluk üstlendiğini vurguladı. Kalderanın korunmasına yönelik yapılan çalışmalardan dolayı ilgili bakanlıklara teşekkür etti.
Ayrıca, mevcut doğal alanların korunması için yürütülen projelerin kapsamının genişletildiğini ve ormanların korunmasını hedefleyen çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Nemrut Kalderası’nın yurt içinden ve yurt dışından daha fazla ziyaretçi çekmesi için hazırlık yapıldığını açıkladı.
Nemrut Kalderası’nın, zengin bitki örtüsü ve keşfedilmemiş hayvan türleri ile dolu olduğunu belirten Bakan, üniversitelerle iş birliği içinde araştırmalar yapılacağını açıkladı. Ayrıca, bu alanın dağ ve kış sporları için uygun olduğuna dikkat çekti.
Yapılan çalışmalar ışığında, kalderanın doğal güzelliklerinin turizme kazandırılmasının hedeflendiğini ve ziyaretçilere eşsiz deneyimler sunma amacının güdüldüğünü ifade etti.
Bakan, kayak tesisi gibi rekreasyon alanlarının da değerlendirileceğini belirterek, bu alanda iklim değişikliğinin etkilerini göz önünde bulunduracak çalışmalara da önem verilmesi gerektiğini vurguladı.
Bitlis’teki incelemelerinde Bakan’a çeşitli yöneticiler de eşlik etti.
EKONOMİ
13 dakika önceSPOR
1 saat önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
4 saat önceEKONOMİ
6 saat önceSPOR
8 saat önceSPOR
8 saat önce
1
Bitlis Avşor Çorbası Coğrafi İşaret Aldı
257 kez okundu
2
Nemrut Kalderası İçin Sürdürülebilir Projeler Geliştiriliyor
234 kez okundu
3
Başkan Mutlu, Esnaf Ziyaretinde Bulundu
178 kez okundu
4
"Van Gölü canavarı" tartışmalarını alevlendirecek yeni görüntü
171 kez okundu
5
Bitlis Tanıtım Günleri 13-16 Kasım’da İstanbul’da Başlıyor
169 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.