Saadet Partisi, Gazze başta olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan son gelişmelere dair 81 ilde eş zamanlı olarak yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, dünya genelinde yaşanan zulümlere karşı mazlumların yanında olunduğu vurgulandı.
Gazze’de aylardır devam eden saldırıların insanlık vicdanını derinden yaraladığı belirtildi. Yaşananların kabul edilemez olduğu ifade edilerek, bu durumun sona ermesi ve ablukanın kaldırılması gerektiği kaydedildi. Uluslararası kamuoyunun sessizliğine de tepki gösterilerek, daha fazla duyarlılık beklenildiği ifade edildi.
Ayrıca, Mescid-i Aksa’nın mevcut durumuna dikkat çekilerek Kudüs’ün özgürlüğünün önemine vurgu yapıldı. Sadece kınama mesajlarının yeterli olmayacağı, Türkiye’nin siyasi, ekonomik ve diplomatik adımlar atması gerektiği dile getirildi.
Bölgedeki gerilimin geniş bir coğrafyayı etkilediği, mezhep ve etnik ayrışmaların reddedildiği, zulme karşı ortak bir duruş sergilenmesi gerektiği ifade edildi. Saadet Partisi teşkilatlarının, Gazze’deki saldırılar sona erene kadar mücadelelerini sürdüreceği ve kamuoyunun bu konuda duyarlı olması gerektiği belirtildi.
HABERLER
6 saat önceHABERLER
11 saat önceEKONOMİ
12 saat önceHABERLER
13 saat önceHABERLER
13 saat önceEKONOMİ
14 saat önceEKONOMİ
14 saat önce
1
Bitlis Avşor Çorbası Coğrafi İşaret Aldı
376 kez okundu
2
Nemrut Kalderası İçin Sürdürülebilir Projeler Geliştiriliyor
333 kez okundu
3
Bitlis Adilcevaz’da 2025 Şeker Pancarı Hasadı Başladı
308 kez okundu
4
Bitlis Tanıtım Günleri 13-16 Kasım’da İstanbul’da Başlıyor
297 kez okundu
5
Başkan Mutlu, Esnaf Ziyaretinde Bulundu
270 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.