Bitlis’in Tatvan ilçesinde, sıcak ve ılıman bölgelerde yetişen meyvelerin başarılı bir şekilde yetiştirildiği öğrenildi.
Van Gölü kıyısındaki bir bahçede geçen yıl yapılan denemelerde, muşmula, dağ çileği, yer fıstığı ve kestane gibi genellikle daha sert iklimlerde yetişmesi beklenen meyve ağaçları, Tatvan’da olumlu sonuçlar verdi. Bu durum, yerel halkın ilgisini çekti.
Geçen yıl dikilen fidanların, bu yıl meyve vermeye başladığı ve bu süreçte yüksek verim elde edildiği bildirildi. Özellikle muşmula, dağ çileği ve kestane gibi çeşitli ürünlerin bu yıl tek tek meyve vermesi, bahçe sahiplerini memnun etti. İklim koşullarına rağmen bu meyvelerin yetiştirilmesi, doğal bakım yöntemleri kullanarak başarılı bir成果 elde edilmesini sağladı. Gelecek yıl bahçenin hala boş olan kısımlarına yeni meyve ağaçları dikmeyi hedefleyen bahçe sahibi, verim artışı sağlandıkça daha büyük bir meyve bahçesi oluşturmayı planlıyor. Bu şekilde, iklim şartlarının zorlayıcı olduğu alanlarda bile bu meyvelerin yetiştirilebileceğini ve bu meyvelerin tadının alınabileceğini ifade etti. Diğer bahçe sahiplerine de benzer denemeler yapmalarını önerdi.
1
Bitlis’te kar yağışı
533 kez okundu
2
Bitlis Avşor Çorbası Coğrafi İşaret Aldı
464 kez okundu
3
Adilcevaz Bal Kavunu Hasadına Başlandı
431 kez okundu
4
Bitlis’te Japonların hibe desteğiyle açılan tekstil kursunda kadınlar iş hayatına hazırlanıyor
424 kez okundu
5
Bitlis Adilcevaz’da 2025 Şeker Pancarı Hasadı Başladı
399 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.